Ennaltaehkäisevä työ ja arjen tukeminen

Ohjaus ja neuvonta

Uuraisten vanhuspalveluiden henkilökunta ohjaa ja neuvoo kuntalaisia eri etuuksien palveluiden saavuttamisessa ja elämän pulmatilanteissa. Neuvontaa annetaan puhelimitse tai henkilökohtaisella vastaanottokäynnillä. Tarvittaessa asiakkaan luo tehdään palvelutarpeiden kartoittamiseksi kotikäynti, jossa asiakkaan tilanteesta voidaan keskustella. Ohjaus ja neuvonta-asioissa voi ottaa yhteyttä Uuraisten ja Petäjäveden yhteiseen palveluohjaajaan, p. 040 357 5789 tai Uuraisten vanhuspalveluiden vanhustyön johtajaan, vastaaviin sairaanhoitajiin tai kotihoidon sairaanhoitajaan.

Kutsutaksi

Kutsutaksi kyyditsee kyliltä Uuraisten keskustaan. Palvelu on avoin niille asiointikyytiä tarvitseville, jotka eivät pääse normaalin linja-autoliikenteen mukana keskustaan.

Kutsutaksi tilataan etukäteen edellisiltana alla olevista numeroista ja asiointireitti ajetaan sen mukaan, mistä osoitteista kyytiin tulijoita kunakin kertana on.

Kutsutaksi päivä on torstai. Lähtö kotoa aamulla liukuvasti sen mukaan miten on lähtijöitä. Asiointiaika on liukuva noin 1-2 tuntia, jonka jälkeen on paluukyyti kotiin.

Kutsutaksia hoitaa:
Simo Ahola 0400 345 946

Hyvinvointia edistävät kotikäynnit

Uurainen toteuttaa hyvinvointia edistävät kotikäynnit 80 vuotta täyttäville kuntalaisille vuosittain. Kotikäyntien tarkoituksena on pohtia turvallisen kotona asumisen mahdollisuuksia, tiedottaa palveluista ja koota tietoa tulevien palvelutarpeiden kartoittamiseksi.

Kotikäynnit suorittaa kotihoidon työntekijä, joka soittaa sopiakseen ajankohdan mahdolliselle käynnille. Kotikäynti on vapaaehtoinen, maksuton ja luottamuksellinen. Kotikäynnillä keskustelun aiheita ovat mm. asuminen, harrastukset, turvallisuus, arjessa selviytyminen, terveys ja toimintakyky sekä tulevaisuuden näkymät. Lisäksi kotikäynnillä kerrotaan erilaisista palveluvaihtoehdoista ja vastataan mahdollisiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

Muistihoitaja palvelut

Pääsääntöisesti muistiasioiden selvittely aloitetaan terveyskeskuksesta, jonne saa ajan ajanvarauksen kautta. Terveyskeskus ohjaa asiakkaat muistihoitajalle. Muistihoitajana toimii kotihoidon sairaanhoitaja oman työnsä ohella ja hänen tehtävänsä on auttaa asiakkaita arjessa selviytymisessä. Muistiasiakkaille on myös monenlaista toimintaa, joista ilmoitetaan erikseen.

Muistihoitajan tavoittaa p. 040 634 2866.

Kerhot, ryhmät, ym. toiminta

Muistiryhmä maanantaisin klo 13-14.30 Rivikuukan kerhotiloissa (Oikotie 2). Toiminnallisessa muistiryhmässä keskustellaan eri aiheista ja tehdään erilaisia muistia virkistäviä tehtäviä. Ryhmä on avoin, ryhmään eri tarvitse ilmoittautua erikseen. Voit tulla ryhmään omalla kyydillä, mutta tarvittaessa järjestämme Sinulle kuljetuksen. Kerhomaksu ilman kuljetusta 1,50 euroa/kerta ja kuljetuksen kanssa 7,50 euroa/kerta.

Ukkokerho tiistaisin klo. 9.30 Rivikuukan kerhotiloissa (Oikotie 2). Kerho on tarkoitettu kotona asuville ikääntyville miehille. Mukavaa yhdessä tekemistä ja keskustelua ryhmän kiinnostuksen mukaan.

Costa Rica-kerho joka toinen tiistai (parittomina viikkoina) klo 13.00 alkaen Rivikuukan kerhotiloissa (Oikotie 2). Kerho on tarkoitettu kotona asuville ikäihmisille. Mukavaa yhdessäoloa kahvikupin äärellä. Vetäjänä SPR:n Ystäväkerho.

Keskiviikko-kerho Rivikuukan kerhotiloissa (Oikotie 2) keskiviikkoisin 13-14.30. Kerho on tarkoitettu kotona asuville ikäihmisille. Vaihtuvaa ohjelmaa, mm. vierailijoita, bingoa, laulelua, verryttelyä kerholaisten kiinnostuksen mukaan.

Kimppakävely Pikku-Kuukan maisemissa aina parillisen viikon maanantaina klo 10.00. Lenkille lähtö Rivikuukan pihasta (Oikotie 2). Omat sauvat voi ottaa mukaan!

Seniori kahvila kokoontuu aina kuukauden toinen tiistai Kekkosen Torituvalla (Kintaudentie 819) 13-15. Kahviossa ajankohtaisia vierailijoita, mukavaa yhdessäoloa, verensokerin ja –paineen mittausta sekä mahdollisuus ostaa kahvia ja pullaa. Järj. Kekkosen Toritupa, Höytiän kyläyhdistys, Uuraisten kunta/Ennaltaehkäisevät vanhuspalvelut

Höytiän Kimppakävely aina Seniorikahvila päivinä klo. 12.15 alkaen. Lenkille lähtö Kekkosen Torituvalta (Kintaudentie 819). Omat sauvat voi ottaa mukaan.

Yllämainitut ryhmät ja kerhot ovat avoimia kaikille ja niihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Edellä mainittujen säännöllisten ryhmien ja kerhojen lisäksi meillä on yksittäisiä tapahtumia vuoden kiertokulun mukaan. Tervetuloa mukaan toimintaan! Lisätietoa ryhmistä ja tapahtumista saa toiminnanohjaajalta.

Päivätoiminta

Päivätoiminta on tarkoitettu kotona asuville ikäihmisille. Ikäihmiset kokoontuvat päiväkeskuksiin yhdessäolon ja toiminnan merkeissä. Ryhmä pitää aktiivisena, tarjoaa seuraa ja auttaa asumaan omassa kodissa pidempään. Liikkuminen ja toimintakyvyn ylläpitäminen ovat toiminnassa tärkeitä. Päiväkeskuksessa on tarvittaessa mahdollisuus myös peseytymiseen turvallisessa ympäristössä. Myös omaishoitajat voivat käyttää päiväkeskuspalveluja oman vapaansa järjestämiseen.

Päiväkeskuspäivä on klo 9-14.00. Päiväkeskus on maksullinen. Hinta sisältää aamupalan, lounaan, päiväkahvin, monipuolisen ohjatun toiminnan sekä mahdollisen kuljetuksen.

Päivätoimintaan hakeudutaan ottamalla yhteyttä toiminnanohjaajaan tai vanhustyön johtajaan.

Vapaaehtoistyö

Uuraisten vanhustyössä toimii aktiivinen vapaaehtoisten joukko erilaisissa tehtävissä. Vapaaehtoiset ovat mukana oman kiinnostuksen mukaan esimerkiksi pihatalkoissa, ystävätoiminnassa, juhlien järjestämisessä. He vetävät erilaisia kerhoja/ryhmiä, käyvät lukemassa ikäihmisille jne. Vapaaehtoistyössä on tilaa vielä monenlaisille vapaaehtoistyön toimijoille. Mikäli Sinua kiinnostaa vapaaehtoistyö, ota yhteys toiminnanohjaajaan p. 050 410 1890.

Tukipalvelut

Ateriapalvelu: kuljettaa lounaan asiakkaan kotiin sovitusti, vaikkapa päivittäin. Asiakkaalla on mahdollisuus ruokailla myös Kuukankodilla.

Turvapuhelinkoneen hankinta ja turvahälytysten vastaanotto 24 h/vrk on yksityistetty: Asiakas ostaa palvelun Stella Oy:ltä. Hinnat vaihtelevat turvapuhelinlaitteesta riippuen 10-20 euron välillä. Auttajatahoina hälytyksissä ovat omainen/naapuri. Lisätietoa asiasta saa kotihoidosta.

Vaatehuolto: Kuukankodin pesulassa voidaan tukipalveluna pestä vanhusväestön pyykkiä.

Kylvetyspalvelu: Asiakkaalla on mahdollisuus saada kotihoidon kylvetyspalvelua Rinteelän palvelukeskuksessa.

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu: Liikuntarajoitteisen, pienituloisen ikäihmisen on mahdollista saada Uuraisten kunnan alueella tapahtuviin asiointimatkoihinsa avustusta ns. taksikortti. Kortin myöntämisen edellytyksenä ovat terveydelliset syyt ja pienituloisuus.

Tukipalveluista saa lisätietoa vanhustyönjohtajalta tai palveluasumisen/kotihoidon vastaavalta sairaanhoitajalta

Yhteistyötahot

Uuraisilla järjestävät toimintaa ikäihmisille myös aktiiviset eläkeläisjärjestöt sekä seurakunnat ja eri järjestöt.

© 2019 Uuraisten kuntaMainostoimisto Creative Crue